Ξέχασε με, Clare Mackintosh, εκδόσεις Μεταίχμιο

Την αλήθεια πρέπει να την πω. Κάθε φορά που ξεκινώ ένα αστυνομικό βιβλίο είμαι λιγάκι επιφυλακτική. Να είναι καλό, να με κρατήσει σε αγωνία. Να έχει το τέλος που αρμόζει. Έτσι ξεκίνησα και το ξέχασε με της Clare Mackintosh από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Βάσιας Τζανακαρη.
Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, η Άννα έχασε με έξι μήνες διαφορά, και τους δυο γονείς της. Αυτοκτόνησαν. Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ένα χρόνο λοιπόν μετά η Άννα, μητέρα και η ίδια πλέον ανοίγει ξανά την υπόθεση με αφορμή κάποια μηνύματα ανώνυμα που λαμβάνει. Δεν δέχτηκε ποτέ την αυτοκτονία της μητέρας της και του πατέρα της. Και πλέον έχει στοιχεία που την κάνουν να πιστεύει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ανοίγοντας όμως πάλι την υπόθεση δεν γνωρίζει ότι βάζει και την δική της την ζωή σε κίνδυνο.
Η Clare Mackintosh έκανε και πάλι το θαύμα της. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ, που ενώ ξεκινά κάπως χαλαρά κατορθώνει να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Με πλοκή δεμένη, που δεν κάνει κοιλιά ούτε μια στιγμή, έχει όλα τα στοιχεία ενός εξαιρετικού μυθιστορήματος. Με υπόθεση πρωτότυπη, αγωνία, συναισθηματική φόρτιση, ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τα πάντα, γίνεται η απόλυτη ανατροπή και καταλαβαίνεις ότι τίποτα και κανένας δεν είναι όπως φαίνεται.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Η αστυνομία λέει ότι ήταν αυτοκτονία. Η Άννα λέει ότι ήταν φόνος. Κάνουν λάθος και οι δύο. Πριν από έναν χρόνο, η Καρολάιν Τζόνσον διάλεξε να θέσει τέλος στη ζωή της µε βάναυσο τρόπο• η σοκαριστική αυτοκτονία της ακολούθησε αυτήν του συζύγου της, λίγους µήνες πριν. Η κόρη τους, η Άννα, από τότε δυσκολεύεται να αποδεχτεί την κατάσταση, πιστεύει πως οι γονείς της δεν αυτοκτόνησαν αλλά δολοφονήθηκαν. Με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά, η Άννα νιώθει την έλλειψη της µητέρας της περισσότερο από ποτέ και αρχίζει να θέτει ερωτήµατα για τον θάνατο των γονιών της. Μήπως όµως σκαλίζοντας το παρελθόν, βάζει το µέλλον της σε κίνδυνο; Κάποιες φορές είναι πιο ασφαλές να αφήνεις τα πράγµατα να ξεχαστούν… ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ευφυές και αριστοτεχνικά γραµµένο. Entertainment weekly Αφήγηση που καθηλώνει και προσφέρει αναγνωστική απόλαυση. Αστυνοµική λογοτεχνία αιχµής. Metro Μόνο η Clare Mackintosh µπορεί να γράψει τέτοιες ανατροπές. Paula Hawkins, συγγραφέας H Clare Mackintosh το έκανε πάλι το θαύµα της. Το Ξέχασέ µε είναι ένα βιβλίο-συναισθηµατική εµπειρία µε φανταστικές ανατροπές. Fiona Barton, συγγραφέας Και πάλι ένα βιβλίο της Clare Mackintosh που θα ξενυχτήσεις για να διαβάσεις ακόµα ένα κεφάλαιο. Δεν υπάρχει πια καµία αµφιβολία: πρόκειται για τεράστιο ταλέντο. Lee Child, συγγραφέας

Share:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts

Κώστας Ακρίβος: Η ζωή έχει την δική της δυναμική. Ακόμα και όταν κάποιος νομίζει πως βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου ,η ομορφιά της ζωής μπορεί να τον σώσει.

Ακόμα και όταν κάποιος νομίζει πως βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, η ομορφιά της ζωής μπορεί να τον σώσει. Ακόμα και όταν κάποιος νομίζει πως

Μαίρη Μαγουλά:Έχω την αίσθηση πως όσο κι αν προσπαθήσω δεν θα κατορθώσω με λίγες λέξεις να βρω όλα εκείνα που κάνουν αυτήν την πόλη μαγική.

Σήμερα έχω την τιμή να μας μιλά για το νέο της βιβλίο, “Όταν πάγωσε ο Βόσπορος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο η κυρία Μαίρη