Ο λύκος, Κωνσταντίνος Μοσχάτος, εκδόσεις Κλειδάριθμος

“Ο λύκος” του Κωνσταντίνου Μοσχάτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είναι το τελευταίο αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασα. Και τι αστυνομικό. Καθαρόαιμο. Με όλα τα στοιχεία για να γίνει το αγαπημένο των φαν του είδους.  Πάμε όμως να δούμε περί τίνος πρόκειται…

Ο Άγγελος Γκίκας, ψυχίατρος της ελληνικής αστυνομίας, δέχεται να μπει ως μυστικός στις φυλακές προκείμενου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τον φόνο ενός υψηλόβαθμου αστυνομικού. Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, ο αδερφός του Ηλίας θα απαλλαχθεί από τις κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών. Ο Άγγελος θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον αδερφό του. Και ο ένας μήνας αποστολής του φαίνεται τίποτα μπροστά στην αθώωση του αδερφού του. Η διαμονή του όμως στις φυλακές δεν είναι όπως την είχε φανταστεί. Ο ίδιος έρχεται κοντά με τον διαβόητο κακοποιό Δραγούμη, τον γνωστό σε όλους Λύκο. Οι πολυπόθητες πληροφορίες δεν λένε να έρθουν και ο ίδιος θα αναγκαστεί να διαλέξει σύντομα στρατόπεδο. Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές … Αποδράσεις, καταδιώξεις, όπλα και συμμορίες όλα μέρος ενός καλομελετημένου και καλοσχεδιασμένου σχεδίου.

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μοσχάτος έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που τα έχει όλα. Γρήγορη πλοκή, καταιγιστικές εξελίξεις, μυστικά, ανατροπές. Η ιστορία ρέει αβίαστα και οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι καλά σχεδιασμένοι και μελετημένοι. Το κύριο θέμα  το οποίο πραγματεύεται το βιβλίο είναι η διαφθορά. Η διαφθορά σε επίπεδο αστυνομίας, σε επίπεδο δικαιοσύνης. Σε τι μπορεί να πιστεύει πλέον ένας άνθρωπος σε μια οργανωμένη κοινωνία , αν όχι στους λειτουργούς του νόμου; Ποιοι είναι αρμόδιοι να προστατεύουν σε μια κοινωνία ηθικά ξεπεσμένη;

Οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου, ο Άγγελος Γκίκας και ο Δραγούμης, είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι. Πιόνι ο Γκίκας στην παρτίδα σκάκι του Δραγούμη με τον νόμο. Σε μια παρτίδα που ενώ φαίνεται χαμένη η εξέλιξη της είναι τελείως διαφορετική. Το χάρηκα και το απόλαυσα το βιβλίο αυτό πολύ. Μου άρεσαν οι ανατροπές, η εξέλιξη των ηρώων. Μου άρεσε η ψυχολογική διακύμανση του Άγγελου. Το σημείο εκείνο που αποφασίζει να περάσει την λεπτή γραμμή μεταξύ νόμου και ανομίας. Μου άρεσε ακόμα και ο Δραγούμης που έχει ένα δικό του αξιακό και ηθικό κώδικα.  Η παραμονή σε ένα κατάστημα κράτησης κάνει τους ανθρώπους να λειτουργούν σαν αγέλη. Και σε κάθε αγέλη χρειάζεται ένας αρχηγός . Αυτό τον ρόλο εξυπηρετεί ο λύκος. Το βιβλίο είναι δυναμικό όπως και η γραφή του συγγραφέα και ο λόγος του κινηματογραφικός. Ήταν η πρώτη μου επαφή μαζί του αλλά σίγουρα όχι η τελευταία, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το νέο καταιγιστικό θρίλερ του Κ. Μοσχάτου µε φόντο τις χιονισµένες βουνοκορφές της Πίνδου και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών.

Ο ψυχίατρος της αστυνοµίας Άγγελος Γκίκας ζητάει από τον ∆ιοικητή της ∆ίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Ανδρέα Σκούρα, µια χάρη: να απαλλάξει τον αδερφό του από τις άδικες κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Το επόµενο πρωί, ο Σκούρας βρίσκεται απανθρακωµένος έξω από το Σπήλαιο της Πεντέλης.

Για να σώσει τον αδερφό του, ο Άγγελος δέχεται να µπει στη φυλακή και τότε ξεκινούν όλα. ∆εν θα αργήσει να καταλάβει ότι βρίσκεται στη σκιά ενός σκληρού κακοποιού που δεν έχει τίποτα να χάσει: Του Λύκου.  

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί για χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Ρωξάνη.

Share:

1 σκέψη για το “Ο λύκος, Κωνσταντίνος Μοσχάτος, εκδόσεις Κλειδάριθμος”

  1. Παράθεση: Κωνσταντίνος Μοσχάτος: Έστω και μια μικρή κηλίδα διαφθοράς, αρκεί για να λερώσει σιγά σιγά και αποτελεσματικά την κοινωνία.  -

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts