Το κουτί, Camilla Lackberg, Henrik Fexeus εκδόσεις Μεταίχμιο

Φέτος η Camilla Lackberg επιστρέφει στο είδος που την έκανε ευρέως γνωστή. Έχοντας κάνει στα τελευταία της βιβλία μια στροφή που είχε διχάσει το αναγνωστικό της κοινό, σαφώς επηρεασμένη από το κίνημα metoo, επιστρέφει στο αστυνομικό μυθιστόρημα που τόσο αγαπάμε. Στο “Κουτί” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ενώνει τις δυνάμεις της με τον ιδιαίτερα δημοφιλή  Henrik Fexeus, συγγραφέα βιβλίων κυρίως ψυχολογίας και αυτοβοήθειας. Το κουτί αποτελεί το πρώτο μέρος μιας αστυνομικής σειράς με έντονα στοιχεία μυστηρίου και θρίλερ. Πάμε να δούμε όμως περισσότερα στοιχεία…

Η αστυνόμος Μίνα Νταμπίρι ζητά την βοήθεια του γνωστού πνευματιστή Βινσεντ Βάλντερ, όταν ανακαλύπτεται το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε ένα κουτί μαγικών ψευδαισθήσεων με σπαθιά να έχουν διαπεράσει το σώμα της. Ο ίδιος όντας  “μάγος” και γνώστης της τέχνης των ψευδαισθήσεων θεωρείται ο πιο κατάλληλος να βοηθήσει στην λύση του γρίφου που μοιάζει άλυτος. Όταν αργότερα στην ήδη δύσκολή υπόθεση έρχονται να προστεθούν και άλλοι φόνοι με στοιχεία μαγείας , η συμμετοχή του στην ομάδα της αστυνομίας θεωρείται επιβεβλημένη. Τι θα γίνει όμως όταν θα αρχίσει να εμπλέκεται και ο ίδιος με έναν καθόλου λογικό τρόπο στις δολοφονίες; Θα καταφέρουν να προλάβουν την αντίστροφη μέτρηση του δολοφόνου; Θα καταφέρουν να νικήσουν τους “δαίμονες” που τους ακολουθούν;

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αστυνομικό βιβλίο με στοιχεία ψυχολογικού  θρίλερ και με  μια εξαιρετική ιστορία σαν βάση. Τόσο η Camilla, όσο και ο Henrik μας βάζουν με έναν εξαιρετικό τρόπο στον μαγικό τρόπο των ψευδαισθήσεων. Οι βίαιες περιγραφές των φόνων δεν ξενίζουν καθόλου τον αναγνώστη. Αντίθετα τον κάνει να αποζητά την αλήθεια και το τέλος της ιστορίας διακαώς. Και οι δυο συγγραφείς παίζουν πολύ με την ψυχολογία των ηρώων και βλέπουμε το ψυχολογικό προφίλ τους, ανεξάρτητα από τι ρόλο κρατούν στην ιστορία. Η Μίνα με τον Βίνσεντ αποτελούν ένα δίδυμο με μια εξαιρετική χημεία από τις καλύτερες που έχω συναντήσει. Είναι δυο τόσο διαφορετικοί άνθρωποι, ο καθένας με τις παραξενιές και τις ιδιοτροπίες τους, που όμως κουμπώνουν απίστευτα καλά μαζί. Αναπτύσσουν από την αρχή μια ιδιαίτερα τρυφερή σχέση με πολλά στοιχεία φλερτ. Στο σημείο βέβαια που να μην κλέβουν την παράσταση… Γρήγορη πλοκή, πρωτότυπο θέμα, ανατροπές και ένα εκρηκτικό δίδυμο είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το βιβλίο αυτό εθιστικό.

Η γραφή γίνεται κυρίως σε παρόντα χρόνο, με κάποια κεφάλαια από το μακρινό παρελθόν που στόχο έχουν να φωτίσουν ορισμένα σκοτεινά στοιχεία της ιστορίας, χωρίς όμως να προδώσουν το παραμικρό. Η ροή ως το τέλος, μου φάνηκε σφιχτή, δεν με έκανε να βαρεθώ και μπορώ να πω πως άρχισα να βγάζω κάποια άκρη σχεδόν στο τέλος. Δεν αφήνει στοιχεία λύσης και είναι από τα συν του βιβλίου. Το δίδυμο Lackberg-Fexeus έθεσαν τις βάσεις για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ κάπως για την συνέχεια αυτή. Και για την συνέχεια της σχέσης Μίνα-Βινσεντ και γιατί φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όσο καλό και αν θεωρείς κάτι…

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας µε πρωταγωνιστές την αστυνοµικό Μίνα Νταµπίρι και τον πνευµατιστή Βίνσεντ Βάλντερ


Σπαθιά διαπερνάνε ένα ξύλινο κουτί και το πτώµα µιας γυναίκας που βρίσκεται µέσα του. Η αστυνοµία αναρωτιέται: Πρόκειται για ένα µαγικό κόλπο που πήγε στραβά ή για µια ειδεχθή δολοφονία; Η αστυνοµικός Μίνα Νταµπίρι της αστυνοµίας της Στοκχόλµης επιστρατεύει τον Βίνσεντ Βάλντερ, Μέγα Πνευµατιστή και ειδικό στη γλώσσα του σώµατος και τη µαγεία. Όταν ο Βίνσεντ ανακαλύψει τον ρωµαϊκό αριθµό τρία χαραγµένο στον µηρό του θύµατος θα συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγµατικότητα κυνηγάνε έναν αδίστακτο κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο πρέπει να σταµατήσουν πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα πτώµατα.
Αλλά και η Μίνα και ο Βίνσεντ έχουν τα δικά τους σκοτεινά µυστικά. Το παρελθόν του πνευµατιστή φαίνεται πως συνδέεται µε όσα συµβαίνουν και τώρα πια πρέπει να βιαστούν. Πρέπει να είναι ένα βήµα πριν τον δολοφόνο. Να κατανοήσουν τι συµβαίνει µέσα στο µυαλό του, για να µπορέσουν να τον σταµατήσουν.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Camilla Lackberg: H Camilla Lackberg είναι µία από τις συγγραφείς της Σουηδίας που έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί περισσότερο από το διεθνές κοινό. Οι πωλήσεις των βιβλίων της, µεταξύ των οποίων η υπερεπιτυχηµένη σειρά αστυνοµικών µυθιστορηµάτων της Φιελµπάκα, έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατοµµύρια αντίτυπα σε πάνω από 60 χώρες. Είναι επίσης επιτυχηµένη επιχειρηµατίας και µία από τις ιδρύτριες της επενδυτικής εταιρείας Invest In Her, που προάγει τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα και αγωνίζεται για την εξάλειψη των µισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών. Η σειρά µε πρωταγωνίστρια τη Φέι αποτέλεσε ένα νέο βήµα για την Camilla Lackberg ως συγγραφέα. Με µια τόσο δυναµική ηρωίδα επιχείρησε να αλλάξει τους κανόνες και γιατί όχι και το ίδιο το παιχνίδι. Η νέα σειρά που συνυπογράφει με τον Henrik Fexeus αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχημένη και να εγκλωβίσει τους αναγνώστες σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και τρόμου από όπου μόνο λίγοι μπορούν να δραπετεύσουν.

Henrik Fexeus: Ο Henrik Fexeus είναι ο διασημότερος και πιο περιζήτητος ομιλητής της Σουηδίας και βραβευμένος πνευματιστής. Έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικά ψυχολογικά πειράματα στην τηλεόραση και έγινε ευρέως γνωστός το 2007 με το πρώτο του βιβλίο The Art of Reading Minds. Τα τέσσερα επόμενα βιβλία του σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, απέσπασαν αρκετά βραβεία, έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 27 γλώσσες. Ο Fexeus είναι επίσης αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη γλώσσα του σώματος.

Share:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media

Most Popular

Categories

On Key

Related Posts